Önbíráskodás a gyanú az írverő taxis ellen

taxis, uber, Budapest, Erzsébet híd
Budapest, 2016. május 17. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok Budapesten, az Erzsébet hídon 2016. május 17-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szabálysértési eljárásban vizsgálja a rendőrség annak a taxisnak az ügyét, akit önbíráskodással gyanúsítanak. A taxis 25 ezer forintot követelt a Szigetről a Margitszigetre utazó ír utasától és még meg is ütötte.
Vágólapra másolva!

Szabálysértési eljárásban vizsgálja a rendőrség a fuvardíj arányosságát annak a taxisnak az ügyében, aki ellen önbíráskodás miatt indítottak eljárást, mert a gyanú szerint megütött egy ír utast, majd ismeretlen területre vitte, miután a férfi sokallta a 25 ezer forintos fuvardíjat.

Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen demonstráló taxisok Budapesten, májusban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mint arról az Origo is beszámolt, az ír férfi a Sziget fesztiválról akart szállásához, a Margitszigetre menni. Mivel nem tudott kártyával fizetni, a taxis elvitte egy automatához. Az utas kivett 20 ezer forintot, de a taxis közölte, csak akkor viszi vissza szálláshelyére, ha 25 ezer forintot fizet a fuvarért.

Az utas sokallta az összeget, ezért arra kérte a taxist, hogy vigye a rendőrségre, aki ezután megütötte a férfit, majd egy "hegyes vidékre" vitte, és megfenyegette:

csak akkor viszi vissza a városba, ha kifizeti a 25 ezer forintot. A férfi odaadta neki a pénzt, de a taxis kirángatta az autóból, majd elhajtott.

Az ír ezután férfi feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök azonosították az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható D. József 45 éves budapesti férfit, akit kihallgattak. Önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást ellene.