Túlterheltek voltak a Hortobágyon felrobbant tűzszerészek

Robbanás a Hortobágyon, 
négy halott
Tűzszerészek haltak meg egy bomba hatástalanítása közben a volt lőtéren.
Nádudvar, 2016. július 1. Katonai mentőautó a Nádudvar közelében, a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő, volt bombázótérhez vezető út 2016. július 1-jén. A bombázótéren az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei mentesítési feladatokat végeztek. Az egyik robbanótest, egy második világháborús bomba a hatástalanítás közben eddig tisztázatlan okból felrobbant. A balesetben négy tűzszerész életét vesztette. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szélsőséges túlterhelést jelentett a parkban végzett robbanótest-mentesítési munka az ott dolgozó tűzszerészeknek. Idén eddig összesen 31 ezer túlórát számoltak el.
Vágólapra másolva!

Túlterheltség vezetett a Hortobágyi Nemzeti Parkban július 1-jén történt bombarobbanáshoz – írja a Magyar Nemzet Vargha Tamásnak, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának írásbeli válaszára hivatkozva.

Július 1-én az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei mentesítési feladatokat végeztek, amikor a második világháborús bomba a hatástalanítás közben felrobbant, négy tűzszerész meghalt, egy megsérült Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az államtitkár Demeter Márta szocialista képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából a lap szerint az derül ki, hogy

szélsőséges túlterhelést jelentett a parkban végzett robbanótest-mentesítési munka az ott dolgozó tűzszerészeknek.

Az adatok szerint 2012-ben 14 500 órával kellett többet dolgozniuk a tűzszerészeknek a Hortobágyon, 2013-ban ez a szám 34 600-ra, 2014-ben 47 ezerre nőtt, majd 2015-re 45 600-ra mérséklődött. Idén eddig 31 ezer túlórát számoltak el.

Eközben a lap szerint a szaktárca 2013-ban 27 millió forint túlórapénzt fizetett ki, 2014-ben viszont csak 13 millió forintot.