Hatszázmillió forintba került eddig a migráció a bíróságoknak

Debrecen, 2015. június 29.
Rendőrök állnak készenlétben a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. június 29-én. A környékbeliek elmondása szerint a tábor mintegy száz lakója autókat rongált meg és kukákat gyújtott fel. A táborlakók kiabáltak a kiérkez
Debrecen, 2015. június 29. Rendőrök állnak készenlétben a debreceni migrációs tábor bejáratánál 2015. június 29-én. A környékbeliek elmondása szerint a tábor mintegy száz lakója autókat rongált meg és kukákat gyújtott fel. A táborlakók kiabáltak a kiérkező rendőrök felé. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Egy szomáli nyelvet beszélő tolmács óradíja 150 ezer forint. A bírák napi tíz órában, a hét minden napján folyamatosan tárgyaltak.
Vágólapra másolva!

A migráció kezelése eddig hatszázmillió forint többletkiadást jelentett a bírósági szervezetnek - mondta az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Magyar Hírlapnak.

Handó Tünde a költségek között sorolta, hogy helyiségeket kellett bérelniük, informatikai eszközöket beszerezniük, hálózatot bővíteniük. A tolmácsok biztosítása is költséges: egy szomáli nyelvet beszélő tolmács óradíja például 150 ezer forint.

A bírák napi tíz órában, a hét minden napján folyamatosan tárgyaltak Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Szegedi Járásbíróságra csak a határzár tiltott átlépése miatt tavaly 817 ügy érkezett, idén több mint kétezer. A bírák napi tíz órában, a hét minden napján folyamatosan tárgyaltak, a bíróság minden esetben az elfogástól számított 72 órán belül ítéletet hozott.