Újabb kínai éttermet zárt be a Nébih

2016.08.17. 10:21

Súlyos szabálytalanságokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy kínai étteremben, amit nyomban be is zártak, az árukészlet egy részét pedig lefoglalták, hogy megsemmisítsék.

A főváros XIV. kerületében egy távol-keleti étteremben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a súlyos élelmiszer-biztonsági és élelmiszer-higiéniai szabálytalanságok miatt az éttermet bezárták, és elrendelték 135 kilogramm alapanyag, illetve félkész és készétel megsemmisítését.

Ilyen állapotban találták az ellenőrök a mosogatótForrás: Nébih

A hatóság ismertetése szerint ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de az elfogadhatatlan állapotok miatt a mintavétel meghiúsult, az üzletet be kellett zárni.

Összevissza tárolták az alapanyagokat, amelyek eredete is kérdéses voltForrás: Nébih

Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták. A nyomon követhetetlen alapanyagokat összevissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. A termékek nagy része azonosíthatatlan volt, de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök.

Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszer-biztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra - közölte a Nébih. 

A mélyhűtőtől nem messze volt egy WCForrás: Nébih

Július végén egy budapesti bevásárlóközpont egyik távol-keleti gyorséttermében végeztek ellenőrzést a hivatal munkatársai, ott is azonnali hatállyal be kellett zárni az üzletet az élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK