Igazi nyári meleg lesz

diák ÉVSZAK felfújható medence fiatal lány hőség IDŐJÁRÁS kánikula nyár SZEMÉLY h??ség ID??JÁRÁS
Két diáklány egy felfújható medencében Utrecht belvárosában, amikor a térségben a hőmérséklet meghaladja a 31 Celsius-fokot
Vágólapra másolva!
Ma még szórványosan lehetnek záporok, de hétvégén már országos hőség lesz. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Igazi nyári meleg lesz

Pénteken a Dunántúlon és a Duna vonalában erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A keletebbre eső tájakon csak néha növekszik meg a felhőzet, többórás napsütés esélyes.

24 és 29 fok közötti értékeket mérhetünk délután - keleten lesz a melegebb.

Szombaton augusztus 20-a, nemzeti ünnepünk napján reggel párás, párafelhős lesz az ég. Napközben változóan felhős idő valószínű, legalább pár órás napsütéssel. Esőre nem számítunk. Igazi nyári meleg lesz 26–31 fok közötti maximumokkal.

Vasárnap délelőtt még napos, csendes időre van kilátás, de délutántól ÉNy felől heves zivatarok törnek ki egy közeledő markáns hidegfront hatására. ÉNy-on már viharossá fokozódik a szél és megkezdődik a lehűlés. Keleten még hőség lesz.

Boldog névnapot

Augusztus 19. az év 232. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 134 nap van hátra.

Ma a Hubákat köszöntjük.

A Huba magyar eredetű férfinév, jelentése ismeretlen.

Távkapcsoló

Pénteken az AXN 18.55-től két vígjátékot kínál, előbb a Boldogító talán, majd az Exférj újratöltve jön, a Comedy Central pedig Hadházi László önálló estjável, a Méd in Hungerájjal támad a rekeszizmokra. Az RTL Klubon egy új sorozat indul, a Csúcsformában képernyős változata, a Super TV2-n a Madagaszkár 3 várja a gyerekeket, a LifeNetwork pedig a Fogdokisztorik című dokumentumfilmmel borzolja a kedélyeket.

A szombat, augusztus 20. természetesen a nemzeti ünnep és a tűzijáték napja, utóbbit a Duna TV közvetíti élőben, majd Budavári Palotakoncertet sugároz, mielőtt 22.40-kor belekezdene az Aranyemberbe. Nem maradhat el az István, a király sem - ezt 19.15-től csíphetjük el a Duna Worldön -, aki azonban unja az ünnepi programokat, azt többek között a Maci Laci (RTL Klub), az Avatar (TV2), a Sztárom a párom (Viasat3) és a Magyarország madártávlatból (OzoneNetwork) várja.

Vasárnap, ha lemaradtunk volna a Szétvágva című dokusorozat premierjéről, 18.05-től bepótolhatjuk az OzoneNetworkön, mindenféle szerkezet belsejébe bepillanthatunk. Az RTL Klub a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. résszel, a TV2 pedig a Transformers harmadik részével támad, a Duna TV-n 22.10-től a négy Oscar-díjra jelölt Amistad várja a nézőket. A Viasat6-on a Két pasi - meg egy kicsiből nézhetünk meg kétszer négy részt, a Film+2-n pedig 20.10-kor indul a Kubrick menet.

Mozipremierek

  • Elliot, a sárkány
  • Ben Hur
  • Pattaya
  • Haverok fegyverben
  • Sing Street