Előzetesben Kisbandi, az alvilág pénztárosa

2016.08.18. 10:21

Előzetesbe került az alvilágpénztárosának is nevezett Lakatos András, aki néhány napja került kiadatási őrizetből Magyarországra, miután tavaly tavasszal elfogatóparancs alapján Brazíliában elfogták. A férfit korábban 400 rendbeli csalásért ítélte el a magyar bíróság.

Elrendelte a bíróság Lakatos Andrásnak, az alvilág Kisbandi néven elhíresült bankárának előzetes letartóztatását a Debreceni Járásbíróság –erősítette meg a Debreceni Törvényszék a PestiSrácok.hu információját, mely szerint Kisbandi már több mint egy hete Magyarországon van. 

A portálnak Nyári Béla, „az alvilág pénztárosának is nevezett férfi ügyvédje” megerősítette, hogy a magyar hatóságok augusztus 6-án szállították haza Magyarországra a Brazíliában tavaly áprilisban elfogott Lakatos Andrást. 

Leszámolási ügyekről tudhat

A bíróság közlése szerint a férfit sikkasztási ügyben augusztus 9-től egy hónapra helyezték előzetesbe szökés, elrejtőzés veszélye, bizonyítási eljárás veszélyeztetése, illetve a bűnismétlés lehetősége miatt. A bíróság határozatát tudomásul vették, az előzetes letartóztatás jogerős. 

A PestiSrácok úgy tudja, a férfit a magyar hatóságok több alvilági leszámolás ügyében is meg fogják hallgatni.  A portál ez alapján azt feltételezi, hogy több folyamatban lévő nyomozás és akár további "emberölések aktáját fogja leporolni a Nemzeti Nyomozó Iroda". 

Négyszáz rendbeli csalás

Kisbandi egy időben szerepelt a tíz legkeresettebb magyar bűnöző listáján. Az alvilág bankára jelzőt Lakatos András egyébként korábban többször visszautasította. A férfit 2004 januárjában több mint négyszáz rendbeli csalás miatt jogerősen 2 év 8 hónap börtönre ítélték. 

Lakatosról a Prisztás-gyilkosság perében elhangzott: csaló volt, jelentős összegeket kölcsönzött, 1996-ban nagy lábon élt, majd tartozási spirálba került, és Dominikára menekült. A perben felvetődött Lakatos meghallgatásának szükségessége is, végül a Brazíliában elfogott férfi írásban tett vallomást. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK