Albán embercsempészeket fogtak Békésben

2016.08.20. 13:56

A Békés megyei Dombegyházon fogták el a rendőrök azt a két albán embercsempészt, akik egy autóval hét irakit szállítottak. Az embercsempészeket őrizetbe vették, az irakiak menekültstátust kértek.

Őrizetbe vett a rendőrség két albán férfit, aki hét iraki határsértőt csempészett Magyarországra Battonya térségében. A  határrendészek pénteken Dombegyházon fogták el a 27 éves és a 28 éves albán állampolgárt, akik egy autóval hét iraki embert szállítottak.

Az irakiak az egyik albán férfi segítségével illegálisan, a zöldhatáron keresztül gyalogoltak át Románia felől Magyarországra. A másik albán férfi az autójával a battonyai határátkelőn át érkezett, már magyar területen felvette az utasokat, és társával együtt tovább akarta vinni őket.

A három iraki nőnél és a négy férfinál nem volt olyan érvényes okmány, amellyel Magyarországon tartózkodhattak volna, az idegenrendészeti eljárás során menekültstátust kértek. A rendőrök az albán állampolgárokat embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette. 

Augusztus elején a Békés megyei határrendészek két pakisztáni férfit fogtak el, akik huszonhét migránst vezettek át a zöldhatáron Romániából Magyarországra. Az embercsempészek azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK