Mentősök járkáltak a tömegben

augusztus 20, nemzeti ünnep, tűzijáték 2016 látványos tűzijátékkal ért véget az augusztus 20-i nemzeti ünnep rendezvénysorozata látványos tűzijátékkal ért véget az augusztus 20-i nemzet
Vágólapra másolva!
Gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben az augusztus 20-i rendezvényeken. Rendkívüli esemény nem történt, csak kisebb sérüléseket, rosszulléteket láttak el a mentősök – mondta el Mentőszolgálat szóvivője az M1 vasárnapi műsorában.
Vágólapra másolva!

Győrfi Pál elmondta: a nagy tömegek belsejébe szinte lehetetlen eljutniuk a mentőknek, ezért volt fontos, hogy előre tervezzenek, és úgy helyezzék el az egységeket, hogy bárhol percek alatt elérjék a segítségre szorulókat. Ezért járőröztek gyalogos elsősegélynyújtók is.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Harminchat plusz mentőegységet helyeztek szolgálatba a normál készültségen felül. Összesen hatvanhat esetben nyújtottak elsősegélyt a fővárosban szombaton, ebből negyvenháromszor rosszullét és huszonháromszor kisebb sérülés miatt. Az emberek többségét a helyszínen ellátták, tizenöt segítségre szorulót azonban kórházba vittek.

A rendezvényekre két tömeges baleseti egységet is kitelepítettek, nekik azonban nem akadt dolguk.