Cáfolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy mintegy 60 járatot érintő járatritkítási csomagot vezetne be szeptembertől, hogy évi mintegy 100 millió forintot spóroljon. Sőt – közölte a közlekedésszervező cég – az iskolaszezonban mintegy 200 járművel több közlekedik majd, mint most.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) cáfolta azokat a híreket, miszerint szeptembertől jelentős járatritkításra készülne Budapesten.

A BKK szerint nem igazak a járatritkításról szóló hírekForrás: Budapesti Közlekedési Központ

Az Index szerint mintegy 60 járat közlekedése ritkulna, hogy évi 100 millió forint megtakarítást érjenek el. A BKK viszont az Origo kérdésére azt írta: valójában a tanítási szezonban mintegy 200 járművel több közlekedik majd a fővárosban.

Sőt, folyamatosan fejlesztenek

A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát - írták, megemlítve éppen aktuális beruházásukat, a fonódó villamoshálózat peronjainak átépítését.

A Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek - folytatta a BKK, megemlítve, hogy amúgy folyamatosan vizsgálják az utasforgalom alakulását, és az igények változásának megfelelően alakítják a szolgáltatást.