Nem nyugszik bele az MSZP a kopaszbotrány lezárásába

2016.08.22. 12:36

Az ügyészségtől vár lépéseket az MSZP, miután a rendőrség megszüntette a nyomozást a vasárnapi boltzáras népszavazási kezdeményezésükkel kapcsolatban február 23-án, a Nemzeti Választási Irodánál történtek - vagyis a kopaszbotrány - ügyében.

Az MSZP-s Nyakó István az ügyészséghez fordul a nyomozás megszüntetése miatt.

A rendőrségnek három napja van arra, hogy megváltoztassa döntését, és folytassa a nyomozást, a Legfőbb Ügyészségnek pedig 30 napja van, hogy vádat emeljen az ügyben - közölte az ellenzéki politikus.

Nyakó István kopaszok között február 23-án az NVI aulájábanForrás: Origo

Nyakó Istvánt februárban kigyúrt, kopasz emberek akadályozták meg abban, hogy elsőként adhassa be népszavazási kezdeményezését a boltzár ügyében, így Erdősiné kérdése lett a befutó.

Ellenbeadvány az ügyészségnek

Nyakó jelezte: "ellenbeadványt" írnak az ügyészségnek, mert szeretnék, ha a legfőbb ügyész "nem a rendőrség háta mögé bújva", hanem "kiállva a napfényre, férfiként" mondaná ki, hogy hivatala pártszolgálatot teljesít. A politikus a nyomozás megszüntetését a demokráciának küldött "hadüzenetként" értékelte, és úgy vélte, hogy a hatóságok átvették az igazságszolgáltatás szerepét.

Bűnpártolás miatt nyomoznak

Mint arról az Origo is beszámolt, az ügy egy mellékszálában eközben vizsgálódik az ügyészség, méghozzá hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt. Elküldték ugyanis az épületből a rendőröket. Pálffy Ilona, az NVI elnöke korábban pedig elismerte, hogy ő döntött így. Egyelőre nincs azonban gyanúsítottja a nyomozásnak, amelynek a határideje egyébként szeptember elseje.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK