Özönvíz miatt járhatatlan a Maglódi út

Maglódi
Járhatatlan a Maglódi út egy szakasza a csatornákból feltörő esővíz miatt
Vágólapra másolva!
Több kocsi is a több mint fél méter mély vízben rekedt, tűzoltók emelték a Maglódi úton elakadt járműveket. A rendőrség eltereli a forgalmat.
Vágólapra másolva!

Rövid idő alatt 60 centis víz gyűlt fel a kőbányai Maglódi úton, a lezúduló eső pedig több autót is csapdába ejtett a Gitár utca közelében.

Tovább zubog

Kisdi Mátétól, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivőjétől úgy tudjuk, a helyszínre érkező tűzoltók öt autót mentettek ki kézi erővel és drótkötélvontatással a hirtelen kialakult áradatból.

Járhatatlan a Maglódi út egy szakasza a csatornákból feltörő esővíz miatt Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A víz ugyanakkor továbbra is akadályt jelent, folyamatosan zúdul ki a telített csatornarendszerből.

Lezárnak, terelnek

A rendőrség lezárta a Maglódi utat a Jászberényi út és a Kocka utca között, a forgalmat pedig elterelik. A zárlat érinti a BKK villamosjáratait is, a 28-as és a 28A helyett pótlóbuszok járnak, persze módosított útvonalon.

Kőrakással próbálják helyén tartani a víznyomástól feszülő csatornafedőket Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Gondot okoz az esőzés a XVI. kerületi Arany János utcában is, itt a Sasvár és a Margit utca közötti szakaszt zárták le, mert víz öntötte el az útpályát.

A 44-es autóbusz jelenleg terelve közlekedik, nem érinti a Margit utca, a 46-os autóbusz pedig a Margit utca és a Sasvár utca megállókat – tudatta a BKK: