56-os Emlékbizottság: Összehangolt támadás indult

Vágólapra másolva!
Nyilatkozatot adott ki az 1956-os forradalom évfordulós ünnepségeit lebonyolító testület.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit. Tekintettel arra, hogy az irányított és összehangolt támadások a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret, az 56-os Emlékbizottság az alábbi nyilatkozattal fordul Magyarország polgáraihoz:

Az emlékbizottság szomorúan szembesült azzal, hogy negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt a mostani 60. emlékévet támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében.

Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!" - zárul a közlemény