Ambrus Attila egy évet töltött a plexitömlöcben, amit a Bárányok hallgatnak című filmből ismert átlátszó zárkához hasonlított.

A Viszkis szerint azért kerülhetett a szupercellába, mert sikeres szökése, majd elfogása után újabb menekülési terven agyalt. Ambrus Attila az ATV-n beszélt erről, és a raboskodásának tizenhárom éve alatt legnehezebben kibírható időszakként jellemezte a különleges zárkában eltöltött évet. 

Ambrus AttilaFotó: Origo

A Viszkis átlátszó, golyóálló zárkáként festette le az úgynevezett biztonsági zárkát, de a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtófőnöke szerint a leírás pontatlan.

Szalai Tímea a Borsnak azt mondta, hogy a biztonsági zárka állandó berendezési és felszerelési tárgyai alapvetően megegyeznek a normál zárkáéval, néhány tárgyat azonban vandálbiztos módon rögzítenek.

Ilyen zárka az ország számos börtönében van, az elítélt csak indokolt esetben helyezhető el itt, különösen az előélet, a bűncselekmény, a büntetési idő, az illető magatartása, az intézet rendjéhez és biztonságához való viszonya alapján. 

Szalay Bence, a filmbeli ViszkisFotó: Hirling Bálint - Origo

A Viszkis életéről filmet forgat Antal Nimród, a Kontroll rendezője, a produkciót 1,1 milliárd forinttal támogatja a Filmalap. Az Origo írt arról elsőként, hogy Antal Nimród filmjében a 23 éves Szalay Bence lesz a Viszkis.