Tragikus baleset történt egy rákospalotai filmstúdióban, díszletfal dőlt egy dolgozóra, aki a helyszínen életét vesztette.

Halálos baleset történt csütörtök délután egy fővárosi filmstúdióban: egy dolgozóra díszletfal zuhant, ő pedig a helyszínen belehalt sérüléseibe – tájékoztatott a fővárosi katasztrófavédelem. 

A baleset a 15. kerületi Felsőkert utcában történt – itt üzemel az Origo Filmstúdió Zrt. (a vállalatnak a névbeli hasonlóság ellenére nincs köze hírportálunkhoz). 

Nem beszéltek róla

Érdeklődtünk a stúdiónál, hogyan, milyen körülmények között történt a baleset, ki lehet felelős a történtekért. Tóth Mihály marketingvezető azonban nem válaszolt kérdéseinkre. Szerinte az üggyel kapcsolatban csak az a produkciós iroda nyilatkozhat, amelynek a forgatási helyszínén a tragédia történt. Igaz, 

azt sem akarta elárulni, hogy melyik irodáról van szó, 

mint mondta, jelenleg 6-8 filmet forgatnak helyiségeikben. 

Ezek közül a legnagyobb helyi produkció a Szárnyas Fejvadász 2., lehet, ami információink szerint gyakorlatilag lefoglalja a hazai filmstúdiók kapacitását – a rákospalotai helyszín mellett, jeleneteit párhuzamosan veszik fel az etyeki Korda-stúdióban és a Mafilm fóti bázisán is.