Holokauszttagadó weboldalakat tiltott be a bíróság

2016.08.29. 11:17


Csaknem húsz olyan weboldal ideigelenes eltávolítását rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, amelyen meg lehetett rendelni egy holokauszttagadó könyvet, és a tartalmát is röviden ismertették a honlapokon.

Egy svéd könyv magyar fordítása jelent meg Magyarországon, amelyben a szerző azt állította, hogy a gázkamrákban történt tömeggyilkosságok története pusztán egy mítosz, illetve hazugság. Az írás szerint a zsidóságot bár érték megaláztatások, gyötrelmek, de a Hitler vezette Németországnak nem volt célja az európai zsidók likvidálása, államilag szervezett megsemmisítése.

Mivel ez nyilvános tagadása a nemzeti szocialista rendszer bűneinek, ezért bűncselekménynek - nyomozás indult az ügyben. Kiderült, hogy a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön van, ezért a nyomozást fel kellett függeszteni. 

A svéd holokauszttagadó könyv azonban beszerezhető, illteve annak tartalma megismerhető több internetes oldalon. Az V. és a XIII. kerületi ügyészség ezeknek a weboldalaknak az ideiglenes eltávolítására tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

A Budai Központi Kerületi Bíróság pedig valamennyi weboldal eltávolítását elrendelte. 

 

t