Kézigránát robbant Koszovóban

Vágólapra másolva!
A helyi közszolgálati televízió vezetőjének háza volt az éjszakai támadás célpontja. Senki sem sérült meg, a támadót még keresik.
Vágólapra másolva!

A robbanás erejére jellemző, hogy az egész környéket megrázta a detonáció. A tévés családja otthon volt a támadás időpontjában. Egy héten belül ez már a második ilyen akció: múlt kedden a köztévé udvarára dobtak gránátot ismeretlenek, akkor sem sérült meg senki.

A gránát az RTK műholdvevői mellett csapódott be, ám azok is csak felületi károkat szenvedtek, az adás nem szűnt meg.

Azt a merényletet egy aktivista csoport vállalta magára, egy Montenegróval megkötött határegyezmény elfogadása elleni tiltakozásul.

A parlament várhatóan csütörtökön dönt az egyezmény elfogadásáról, az ellenzék azonban úgy véli, Koszovó a megállapodással 8000 hektárnyi földet juttat a szomszédos országnak, ezért minden eszközzel tiltakozik ellene.

A Montenegróval folytatott határvita, valamint a koszovói szerb önkormányzatok közösségének megalakítása miatt már egy éve nagy a belpolitikai feszültség Koszovóban. Hashim Thaci koszovói államfő szerint a határegyezmény előnyös lesz Koszovó számára, mert közelebb viszi a balkáni országot az európai uniós vízummentességhez.