Látta, később mégis elütötte a BKK-sofőr a busz mellett bicikliző férfit, a vádhatóság többet a volán közelébe sem engedné a gázolót.

Bordatörést, tüdőzúzódást és más súlyos sérüléseket szenvedett a kerékpáros, akit még 2014. június 23-án sodort el egy busz Budapesten.

A biciklis Zuglóban, a Thököly úton haladt a busszal közös kerékpársávban - a forgalmi sáv jobb szélén kerekezett, amikor egy 133-as csuklós busz érkezett mellé.

Meglátni és elsodorni

A BKK-sofőr ugyan többször is látta őt, de annak ellenére sem tett kitérő manővert, nem változtatott sebességén, hogy a közös sáv szűkülni kezdett a Gizella úti kereszteződés során - állítja a vádhatóság.

A mozgó falként közeledő busz aztán meglökte a bicikli kormányát, a kerékpáros pedig egy terelőoszlopnak csapódva a járdára zuhant.

Az utasok szóltak

A sofőr állítólag észre sem vette a balesetet, csak az utasok figyelmeztetésre "kapcsolt", majd megállt és gyalog sétált vissza a helyszínre.

Kérdés, hogyan lehetett ennyire figyelmetlen, hiszen

perceken át egy sávban haladt a biciklissel.

A sértett két kamerával is rögzítette az eseményeket, ígyegyértelműen látható, hogy a 133-as busz többször is feltűnt mellette, mielőtt elsodorta volna.

Az 50 éves, büntetlen előéletű sofőrt közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a VI. és VII. kerületi ügyészség. A vétség maximális büntetési tétele egy év szabadságvesztés lenne, de a vádhatóság ennél enyhébb szankciót kér -  pénzbüntetés szabnának ki a vádlottra, és eltiltanák a vezetéstől is.