Mérgezett kolbásszal akarnak kutyákat ölni

lecsókolbász, virsli, étel
Volkswagen currywurst sausages with the lettering "Volkswagen genuine part" are piled in a vat, awaiting to be packaged at German car manufacturing giant Volkswagen's sausage manufacturing plant, at the VW headquarters in Wolfsburg on April 21, 2016. The sausage has been manufactured in house since 1973, and distributed to factories worldwide, as well as to local food retailers. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL / TO GO WITH AFP STORY
Vágólapra másolva!
Patkánymérges lecsókolbászt tett ki valaki a Pécs kertvárosában lévő Várkonyi buszmegálló melletti zöldterületre.
Vágólapra másolva!

Eddig egyetlen kutya sem pusztult el, de az ilyen típusú támadás nem egyedi Baranya megyében Nem csak Pécs kertvárosában, hanem Komlón, a szilvási városrészben is előfordulnak hasonló esetek.

- olvasható a helyi hírportálon. A pécsiek arra tippelnek, hogy talán zavar valakit a sok kutyaugatás vagy az ürülék, esetleg a kóbor kutyáktól tart valaki vagy a saját kutyáját félti a többitől. Arról is írnak, hogy szinte soha sem lehet tetten érni azt, aki kiteszi a mérget.

"A kutyatartók egyetlen eszköze, hogy felhívják egymás figyelmét a veszélyre, és pórázon, szájkosárban viszik sétálni" a kutyákat - írják. Ezzel ugyanis elkerülhető, hogy mérgezett kolbászt egyenek.