Pukli István kétszer is a Fideszre szavazott

Pukli sajtótájékoztató Kossuth tér 03.24.
Vágólapra másolva!
Nem célja az Orbán-kormány megbuktatása, csupán azt szeretné, hogy vegyék észre és javítsák ki az oktatási rendszerben elkövetett hibáikat – mondta a Tanítanék Mozgalom vezetője a Magyar Időknek. Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Magyar Időknek adott interjújában arról is beszélt, hogy kétszer – 2010-ben és 2014-ben is – a Fideszre szavazott.
Vágólapra másolva!

Történtek előrelépések a közoktatás átalakításában, ezek azonban csak toldozgatások-foldozgatások – állapította meg a több pedagógustüntetést is szervező Tanítanék Mozgalom vezetője. Pukli István, - a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatója a Magyar Időknek adott interjúban arról is beszélt, hogy korábban kétszer is a Fideszre szavazott.

Párthűség, elvhűség

„Én 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavaztam. Azt viszont ne várja el senki, hogy meghazudtoljam magam, és a saját elveimmel szembemenjek. Az a párt, amelynek hittem, nem konzervatív értékrendet képvisel, csak a politikai és a gazdasági érdek vezérli, és elrontotta az oktatási rendszert. Létezik párthűség, és létezik elvhűség” – mondta az igazgató.

Pukli István a színpadon, a Tanítanék! tüntetésén március 15-én a Kossuth téren Fotó: Polyák Attila - Origo

Pukli arról is beszélt, hogy a Tanítanék Mozgalomnak jelenleg mintegy 200 aktivistája van. Kifejtette, hogy a mozgalom továbbra sem megy el a Köznevelési Kerekasztal üléseire, és bár a pedagógusok béremelésével elégedett, ezzel együtt a munkaterhelés is nőtt.

– fejtette ki Pukli.

Ne legyen baloldali fordulat

„A nyáron voltam Farkasházy Tivadar rendezvényén Balatonszárszón, ahol Gulyás Márton arról beszélt, miként tudnának a baloldali pártok összefogni az Orbán-rezsim leváltása céljából. Ott én elmondtam:

egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen”

– mondta az interjúban a Tanítanék Mozgalom vezetője.

Pukli István és Törley Katalin, a Kölcsey Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

Pukli István – aki az interjúban kitért arra is, hogy a 18. születésnapján, 1997-ben belépett az MSZP-be – meg is magyarázta, miért nem szeretné, hogy baloldali fordulat legyen Magyarországon: „ezek az emberek mind leszerepeltek. Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is.”