MSZP: A Fidesz átverte az embereket

2016.09.03. 13:38

Molnár Gyula MSZP-elnök "látszatországról", Hiller István választmányi elnök pedig az Orbán-kormány leváltásáról beszélt a szocialisták évad- és kampánynyitó választmányi ülésén. Az elnök szerint ez a kormány csak elvenni tudott az emberektől: "vitte a demokráciát, a pénzüket, és ha hagyják, viszi a jövőjüket is."

Az MSZP elnöke szerint 2018-ban buknia kell a Fidesznek, az Orbán-rendszernek, mert átverték az embereket. Molnár Gyula pártja évad- és kampánynyitó választmányi ülésén arról beszélt, hogya Fidesz országa a látszatok országa", és a kormány csak elvenni tudott az emberektől: "vitte a demokráciát, a pénzüket, és ha hagyják, viszi a jövőjüket is".

Molnár Gyula a párt országos választmányának évad- és kampánynyitó rendezvényénForrás: MTI/Illyés Tibor

Az MSZP a változást akarók pártjává fog válni - mondta az elnök, aki szerint 

az MSZP nem támogat betelepítési kvótát, de tiltakozik a gyűlöletkeltő népszavazás ellen, és távolmaradásra szólít. Az Együtt, a PM és a DK ugyanazt mondja e kérdésben, és együttműködik a kampányban az MSZP-vel. Ha ezek a pártok úgy akarják, együtt fognak működni az Orbán-rendszer leváltásában is - mondta.

Molnár Gyula és Hiller IstvánForrás: MTI/Illyés Tibor

Hiller István választmányi elnök az MSZP stratégiaalkotó központjaként határozta meg a testületet, amely ismét a párt parlamentje lesz. Azt mondta, az MSZP célja az Orbán-kormány leváltása. Ez többet jelent azonban szerinte annál, hogy "az ő minisztereik helyett a mi minisztereink üljenek" a kormányban. Nem elég csak bírálni, választási alternatívát kell kínálni - közölte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK