Megjelent a válsághelyzet meghosszabbításáról szóló kormányrendelet

Vágólapra másolva!
Megjelent a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbításáról szóló kormányrendelet. A Magyar Közlöny hétfői számában kihirdetett rendelet értelmében a Magyarország egész területére kiterjedő tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet 2017. március 8-ig hosszabbították meg.
Vágólapra másolva!

Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára múlt pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága egyhangúlag támogatta a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását. Az ülésen a baloldal képviselői nem voltak jelen.

Kósa Lajos a szakszolgálatok véleményére hivatkozva jelezte,

a Magyarországra nehezedő migrációs nyomás fokozódni fog az év hátralévő részében

főként azért, mert az Európai Unió és Törökország közötti megállapodást "a törökök egyre kevésbé tartják be", márpedig Törökországban jelenleg 1,5 millió, az EU-ba készülő migráns tartózkodik.

Hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel folytatott tanácskozása után is arról beszélt: nem zárja ki, hogy idén ősszel a tavalyihoz hasonló kihívásokkal kell majd szembenézni a balkáni migrációs útvonalon.

- mondta a kormányfő Belgrádban.