Foglyul ejtett két NAV-ost, fizethet a sofőr

UBER sofőr utazás taxi közlekedés
2016. július 24-én az Uber megszünteti működését Magyarországon. Az utolsó UBER kör. Az UBER sofőrök egy 6km-es tiszteletkörre indulnak, majd visszaérkeznek a kiindulópontra. Hősök tere. 2016.07.23.
Vágólapra másolva!
Zárta az ajtókat, és gázt adott a sofőr, amikor megtudta, hogy adóellenőröket szállít. Most személyi szabadság megsértése miatt kell felelnie.
Vágólapra másolva!

Volt Uber-sofőr áll a vádlottak padjára, a 46 éves férfi rövid időn keresztül akaratukon kívül tartott fogva két NAV-ellenőrt az ügyészség szerint.

A vádlott május 11-én vette fel két utasát a II. kerületben – megrendelői a Magyarországról azóta már kivonult Uber applikációján keresztül rendelték meg a fuvart.

Sofőr fogta NAV-os, NAV-os fogta sofőr

Az utazás végén aztán vevői bejelentették, hogy NAV-ellenőrök, és jegyzőkönyvet akarnak felvenni a szállítás részleteiről – ebbe viszont a vádlott nem egyezett bele, kiszállásra szólította fel a fináncokat.

A két ellenőr azonban maradt,

mondván, addig nem szállnak ki a kocsiból, amíg a jegyzőkönyv el nem készül. A sofőr erre hirtelen gázt adott, és 20 percig vezetett anélkül, hogy ebbe utasai beleegyeztek volna.

Két adóellenőrt tartott bezárva, most vádlottak padján áll az Uber-sofőr. A kép illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy angyalföldi rendőrségi iroda mellett aztán leparkolt, ahol

a NAV-osok kiszállhattak, de ők sem engedték el az ügyet – visszaültek az autóba, csak azért, hogy elkészíthessék a dokumentumot.

Fél óra fogságért fizethet

Az Uber-sofőr erre ismét elindult, és fél órán keresztül autókázott velük – eközben az útirányt nem árulta el, és az ellenőrök többszöri felszólítására sem állt meg. Végül újra Angyalföldön, a Lehel téren kötött ki. Itt már belefáradhatott a küzdelembe, mert aláírta a jegyzőkönyvet is,

A sofőrt két rendbeli személyi szabadság megsértésével vádolja a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – várhatóan pénzbüntetést kell majd fizetnie.