Ellenzéki politikust pénzelhet Portik a börtönből

2016.09.07. 19:15

Ellenzéki politikust pénzelhet a börtönben ülő bűnöző, Portik Tamás egy baloldali alapítványon keresztül – erről ír a Pesti Srácok.

A lap úgy tudja, hogy a Prisztás József megölése miatt tizenöt év fegyházra ítélt Portik Tamás látja el pénzzel és információkkal az egyik ismert ellenzéki politikust.

A PestiSrácok.hu azt írja: fül- és szemtanúk állítják, Portik kifejezetten hencegett fogva tartása alatt azzal, hogy

a politikus az ő embere, hiszen ő fizeti, és ezért azt csinálja, amit ő mond neki.

A cikk szerint az ellenzéki politikus a pénzt egy volt indexes újságírón és Portik volt energolos üzlettársának barátján keresztül kapja.

Utóbbi egy nő, akit A. E. Erikaként emlegetnek, és állítólag a Demokratikus Koalíció aktivistája és a pártelnök, Gyurcsány Ferenc elkötelezett támogatója. A Pesti Srácok úgy tudja, ő hozhatta össze Portikot azzal az ellenzéki politikussal is, akit kampányemberén és sajtósán, egy volt indexes újságírón keresztül „hálózott be”.

A PestiSrácok.hu szerint a pénzt egy baloldali alapítványon keresztül juttatták el az ellenzéki politikushoz. „A közismert és »köztiszteletben álló« baloldaliak által alapított szervezet egy lakossági felhívás alapján két nap alatt 80 millió forintnyi készpénz mellett még 50 milliót kalapoztak össze, titokzatos támogatók segítségével” – fogalmaz a cikk, amely szerint úgy tűnik,

az ellenzéki politikus is csupán egy végrehajtó, mégpedig Portik Tamás bosszújának végrehajtója.

A PestiSrácok.hu szerint Portik vagyona eléri a 22-23 millió dollárt (körülbelül 6-6,3 milliárd forint). Ebből fizeti az ellenzéki politikust, de a börtönőröket is a lap szerint. Feltűnően sűrűn cserélődnek ugyanis körülötte az őrök. A PestiSrácok.hu információi szerint korábban akkor történt váltás a környezetében, amikor kiderült, hogy az egyik börtönőr mobiltelefont vitt be Portiknak, hogy kapcsolatot tarthasson a külvilággal. Legutóbb szeptember 1-jén volt egy fegyőrváltás Portik körül. Ez utóbbi bv-alkalmazott azt mondta a lapnak: feltűnően javult Portik anyagi helyzete az elmúlt időszakban, amit társainak az igen jól szituált barátnőjével magyarázott.

Portik Tamást 2012-ben tartóztatták le, több, a kilencvenes években elkövetett leszámolásos gyilkosság megrendelése miatt. Jelenleg 15 éves fegyházbüntetését tölti.