Kiterjesztené az iskolatejprogramot az MSZP

Vágólapra másolva!
Az MSZP kezdeményezi a parlamentben az iskolatejprogram kiterjesztését annak érdekében, hogy minden diák kaphasson legalább egy pohár tejet vagy annak megfelelő tejterméket a tanítási napokon.
Vágólapra másolva!

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője azt mondta, szégyenletes, hogy miközben a Fidesz "naponta milliárdokat költ értelmetlen intézkedésekre, az ország pedig belefullad a központi korrupcióba", addig a kormány "már egy pohár tejet is sajnál a gyerekektől". Az ellenzéki politikus szerint szeptembertől a kabinet pénzhiány miatt kizárja a rászoruló gyerekek 40 százalékát az iskolai tejprogramból. A szigorítás miatt írásbeli kérdéssel fordulnak az agrárminiszterhez.

Az MSZP tudni szeretné, pontosan hány gyerek esik el az ingyenes tejadagtól, továbbá azt is, igaz-e, hogy a megszorítás csak az állami iskolákat érinti, míg az egyháziakat nem - sorolta. Bangóné Borbély Ildikó felszólította a kormányt, hogy a iskolatejprogram szűkítése helyett terjessze ki azt minden diákra és tanítási napra. A szocialista képviselő szerint ez nem csak a gyereknek lenne nagy segítség, hanem a tejválsággal küzdő magyar gazdaságnak is.