Orbán: Ha hívják a szerencsétleneket, akkor jönnek

Orbán Viktor
Kötcse, 2016. szeptember 10. Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvénye, a Polgári Piknik előtt a kötcsei Dobozy kúriánál 2016. szeptember 10-én. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus, és ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire – többek között erről beszélt Orbán Viktor a kötcsei Polgári Pikniken. A rendezvényen a Fidesz politikusai mellett színészek, sportolók és írók is megjelentek.
Vágólapra másolva!

Szeptember 10-én tartották a kötcsei Polgári Pikniket, amelyen többek között megjelent Matolcsy György, Szájer József, Szijjártó Péter, Jókai Anna, Sasvári Sándor, Balog Zoltán, Rogán Antal. Az eseményre meghívták Fürjes Balázst, a magyar olimpiai rendezés kormánybiztosát, és a riói olimpia magyar aranyérmesei közül is többen megjelentek.

Élet-halál harc

A találkozó előtt Orbán Viktor azt mondta: az Európai Bizottság két döntését kell megváltoztatni: a menekülteket szétosztó mechanizmusról szólót, amely szerint a migránsok számának nincs felső határa, valamint a családegyesítés megkönnyítéséről hozott döntést, amely alapján megsokszorozódhat a bevándorlók száma.

Orbán: Nem biztos, hogy sikerülni fog Forrás: MTI/Varga György

A változást támogatók most szerinte kisebbségben vannak,

– mondta a miniszterelnök.

Kisebbségben vannak a nihilisták

A pestisracok.hu oldalon olvasható tudósítás szerint Orbán a zárt körű találkozón kijelentette: „amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus, és ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire.”

Orbán szerint a nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták. „Ők azok, akik minden értékvitát elvetnek

a politikailag korrekt beszédmód hazugsága mögé bújva.”

A miniszterelnök beszélt továbbá arról is, hogy a kommunisták olyanok, mint a Terminátor: néhány szétesett törmelékből is képesek újraéledni.

Küllők közé tennék a botot

Orbán azt mondta, a migrációnak súlyos következménye lesz Európára nézve.

– bírálta Brüsszelt, sőt hozzátette, nem is a migránsokkal van problémánk, hanem a brüsszeliekkel. „Logikus,

ha hívják a szerencsétleneket, akkor jönnek.

A mi esélyünk most, hogy a népszavazással a küllők közé tegyük a botot, remélve, hogy a magyar példa hullámot vált ki Európában, és a jövő tavaszi választások után már egy más elit kerül az unió intézményeibe.”

Orbán Viktor azt is mondta: ha tényleg segíteni akarunk, ott segítsünk, ahol valóban baj van, és akkor is

először a keresztény embereken segítsünk.

Ha Európa jót akar magának, és valóban egy közös haderő felállításában gondolkodik, tudnia kell uralnia a Földközi-tenger mint belső tenger partvidékét, és ahogy a római hadvezérek tették, az üres, illetéktelen hajókat elsüllyeszteni. Természetesen azzal, hogy

minden migránst kimentenek, de vissza is viszik a talán Líbiában felállítandó, két-három milliós menekülttáborba

– mondta a miniszterelnök.

Sasvári Sándor színművész érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre Forrás: MTI/Varga György

A beszédben Orbán Viktor hosszasan sorolta a kormányzása sikereit, de beszélt a hat év gyengeségeiről is. Mint mondta, „nem maradt idő az emberek politikai gondolkodásának, divatos szóval a tudatiparnak a megújítására”. Ezért szerinte a jövőben sokkal inkább oda kell figyelni „az oktatásra és a szellemi tér felpezsdítésére”.