Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán folytatódik a sokéves átlagnál 5-10 fokkal melegebb idő sok napsütéssel - írja a Köpönyeg.hu. A napközben magasra törő gomolyfelhőkből ismét előfordul nyárias zápor, zivatar. 29 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön ragyogóan napos időre van kilátás. Kicsi az esély csapadékra. 30 fok körüli hőség valószínű.

Pénteken napközben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (főleg a Dunántúlon) záporok, zivatarok alakulnak ki. Egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. A hőség az ország nagy részén megszűnik, de a Tiszántúlon még lehet 30 fok körüli maximum.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős lesz az ég, elszórtan várható záporeső. Az északnyugati szél erős marad. 24 fok köré csökken a hőmérséklet.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, egy-egy záporral. A délutáni órák hőmérséklete már csak 21 és 26 fok között alakulhat - ez az átlagnak éppen megfelelő érték.

Boldog névnapot

Szeptember 14. az év 258. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 108 nap van hátra.

Ma a Szerénákat ünnepeljük.

A Szeréna a Szerénusz férfinév női párja.

Távkapcsoló

A LifeNetworkon Rejtélyes diagnózist kaphatunk, az HBO Az U.N.C.L.E. emberével támad, a Cinemax 2-n pedig indul az Agatha Christie Tíz kicsi négeréből készített sorozat, a Tíz kicsi katona. Az RTL Klubon természetesen folytatódik a Szulejmán, a TV2-n Bujtor Istvánra emlékezhetünk Az elvarázsolt dollárral, a Prime-on a Zoo - Állati ösztön című sorozatba kapcsolódhatunk be.

Mozipremierek

  • A Snowden-fájlok
  • Bridget Jones babát vár
  • Ütközés
  • Fantomfiú