A választópolgárok 55 százaléka biztosan részt venne a referendumon, további 22 százalékuk valószínűleg elmegy – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből. 

2016. szeptember elején mérsékelten, de emelkedett a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazáson való részvételi hajlandóság – írja a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása.

Az október 2-i referendumon nagy többséggel a „nem"-ek győzelme várható és a társadalom döntő többsége elutasítja a népszavazás bojkottját – teszi hozzá a Századvég.

A kutatást szeptember elején végezték, eszerint a választópolgárok 55 százaléka biztosan részt venne a referendumon, további 22 százalékuk valószínűleg elmegy, a távolmaradók aránya pedig összességében 20 százalék körül alakul.

A Századvég szerint a válaszadók 78 százaléka nemmel, 3 százalék igennel fog szavazni arra a kérdésre, hogy „Akarja-e, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

A többiek a Századvég előrejelzése szerint vagy nem tudja/vagy nem válaszol. Szerintük a lakosság több mint 80 százaléka nem ért egyet a bojkottal, sőt még a baloldaliak fele sem (51 százalék).