Leváltották a vérellátó szolgálat főigazgatóját

2016.09.15. 11:35

Menesztették az országos Vérellátó Szolgálat vezetőjét, az új főigazgató Drexler Donát, aki korábban a kórházak központi beszerzéseit intéző állami cég vezérigazgatója volt. 

Új főigazgatója van az országos Vérellátó Szolgálatnak (OVSZ) - írja az Index. A szervezet honlapján található rövid tájékoztatás szerint a szolgálat új főigazgatója, Dr. Drexler Donát szeptember 5-én lépett hivatalba.

Dr. Drexler Donát, az új főigazgatóForrás: ovsz.hu

A közlemény meg sem említi az OVSZ eddigi főigazgatójának, Jákó Kingának a nevét, így arra sem tér ki, hogy mi volt a vezetőcsere oka, és mi lett a távozó főigazgatóval. Az Index szerint nem tudni, Jákó távozása összefügg-e azzal, hogy az OVSZ-ről több negatív hír is megjelent a sajtóban.

Az Országos Vérellátó Szolgálat felel a vérellátás folyamatosságáértForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Drexler Donát neve egyébként onnan lehet ismerős, hogy korábban az egykori Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) jogutódjánál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál (ÁEEK) dolgozott.

Drexler - aki korábban Szegeden volt gyakorló szemészorvos - egy ideig a kórházak központi beszerzéseit intéző állami cég, az Egészségügyi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója is volt, a sajtóban pedig több írása is megjelent stratégiai szakértőként a hazai egészségügyi ellátórendszerről.