Tények: Nem tudni, adózik-e Juhász Péter az adományok után

Vágólapra másolva!
Az Együtt alelnöke állítása szerint rendszeresen kap adományokat. A TV2 Tények című hírműsorában arról volt szó, hogy 150 ezer forint feletti értékű ajándék után 18 százalékos illetéket kell fizetni.
Vágólapra másolva!

Juhász Péter, az Együtt alelnöke - állítása szerint - nagyon sok adományt kap és gyűjt is politikai akcióihoz. Az Igazmondó Alapítványon keresztül ingyenes átruházással kapott autót a politikai munkához egy támogatótól, csak az üzemanyagot kell magának vennie bele.

A politikus idén nyáron Nizzában nyaralt, szintén ingyen. Juhász Péter közösségi oldalán közzé tette régi barátja, Bojár Gábor vállalkozó nyilt levelét, miszerint ő és felesége hívta meg.

– idézte föl a TV2 Tények című műsora. Korábban vagyonnyilatkozatából is az derült ki, hogy képviselői fizetése az egyetlen jövedelme, és nincsen vagyona. Ugyanakkor állítása szerint a börtönben lévő Portik Tamás titkárnőjének ingyen készített sajtószemlézést.

Az Együtt politikusa a napokban arról is posztolt, hogy három nap alatt összegyűjtött 1,5 millió forintot adományokból. A gyűjtést azért kezdeményezte a közösségi médiában, mert ennyibe kerül az illeték abban a bírósági eljárásban, amelyet Juhász Péter indított a Belváros önkormányzata ellen egy Deák téri ingatlan értékesítése miatt.

A Tények által megkérdezett ügyvéd, Balsai István azt mondta: ha valaki 150 ezer forintot meghaladó értékben szerez ajándékot – ez lehet akár készpénz is –, akkor azt 18 százalékos illetékfizetési kötelezettség terheli. Egy kivétel van, ha jótékonysági célra használja fel az adományt.

Juhász Pétert kerestük, de egyelőre nem vette fel a telefont.