Navracsics: A közösség kiutat jelent Európa válságából

Vágólapra másolva!
Ha közösségekre alapozzuk Európa jövőjét, kilábalhatunk a válsághelyzetből is - mondta Navracsics Tibor szombaton Zalaegerszegen, a Zala Megyei Önkormányzat díjátadó közgyűlésén.
Vágólapra másolva!

Bár néhányan Európai Egyesült Államokat és nemzetállamok felett föderalizmust hirdetnek, azoknak van igazuk, akik Magyarországhoz hasonlóan közösségek közösségeként képzelik el az uniót – mondta Navracsics Tibor.

Az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa erről szombaton a Zala Megyei Önkormányzat díjátadó közgyűlésén beszélt, ahol a megyei díszpolgári címet kapó Papp Lajos szívsebész és 11 további magánszemély és szervezet vehette át a zalai önkormányzat kitüntetését.

Navracsics hangsúlyozta, az európai közösség pontosan az olyan erős területi közösségekre épít, mint Zala megye, ami az első magyar vármegyeként harcolta ki az önkormányzatisághoz való jogot.

A rendezvényen felszólalt Pál Attila, a megyei közgyűlés fideszes elnöke, aki emlékeztetett rá: Zalában 22 milliárd forint vidékfejlesztési forrás áll rendelkezésre, amelyeket 17 konstrukcióban érhetnek el a pályázók.