Kisiklattak egy vonatot, miután elszabadult Ferencvárosnál

2016.09.17. 17:11

A forgalmisták két-három kilométeren keresztül kísérték az elszabadult, teljesen üres mozdonyt. Csonkavágányra terelték, majd kisiklatták. 

Az elszabadult és kisiklatott vonat miatt jelenleg is áll a vonatközlekedés Kőbánya-Kispest és Soroksár között. Ezért 11 óra 15 perctől Soroksártól a BKK 66-os buszain és az M3-as metró Határ út és Kőbánya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket is elfogadják.

Egy magán vasúttársaság mozdonyát készülnek visszaemelni a sínekre Soroksáron. A mozdony Ferencvárosnál szabadult el, a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklattákForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Ferencvárosnál elszabadult mozdony egyébként

egy magán vasúttársaságé volt, és állítólag senki nem volt benne.

A Mávinform sajtóügyeletese, Peiper Károly azt mondta az MTI-nek, hogy a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték, és kisiklatták a mozdonyt. Peiper Károly elmondta, hogy senki sem volt a mozdonyban, és

nem volt balesetveszély.

A Budapest–Kunszentmiklós–Tass–Kelebia vasútvonal Kőbánya-Kispest–Soroksár közötti szakaszán – várhatóan vasárnap délelőttig – pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülőútra, Cegléd–Kecskemét–Kiskunhalas felé irányítják. A vizsgálat és a műszaki mentés idején átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.