Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég - írja a Köpönyeg.hu. Az északnyugati tájakon csak elszórtan, máshol többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. Az északi szél több helyen megerősödik. Reggel 12 és 18, délután 17 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek, több helyen készülhetünk vizes utakra.

Kedden csökken a felhőzet, de borongós marad az idő. A csapadék egyre inkább a keleti tájakra korlátozódik, majd ott is megszűnik. Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, de zápor, kisebb eső csak elvétve fordul elő. A csúcshőmérséklet már csak 14 és 19 fok között alakul. Igazi őszi napunk lesz.

Csütörtökön változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan alakulnak ki záporok. Reggel hűvös lesz: 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála (az Északi-középhegység fagyzugos helyein már fagyhat!). Délután 17 fok valószínű.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, az ország nagy részén már többórás napsütéssel. A reggeli 1-8 fokról 15-19 fokig melegedhet a levegő.

Boldog névnapot

Szeptember 19. az év 263. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 103 nap van hátra.

Ma a Vilhelminákat ünnepeljük.

88 éve ma mutatták be az első Mickey Mouse rajzfilmet

A bájos figura Walt Disney nevéhez köthető. Disney 1901-ben született Chicagóban. Először rikkancsként dolgozott Kansas City-ben, majd rajztanulásba fogott. 1920-ban barátjával, Ub Iwerks-szel megalapította első rajzfilmstudióját, amely azonban hamarosan csődbe ment. 1923-ban testvérével együtt fogott közös vállalkozásba, létrehozták Disney Brothers Cartoon Studios-t. Az első film, amelyen Mickey Mouse neve szerepelt: a Plane Crazy. A Steamboat Willie volt az első hangos rajzfilm, amelyben Mickey játszotta a fő szerepet. Később Pluto, Goofy, Minnie egér és Donald kacsa személyében újabb társakat kapott.

Távkapcsoló

Hétfőtől megváltozik a TV2 műsorrendje, a Star Academy napi összefoglalói később kezdődnek, 20.40-től A szultána című török sorozatot láthatjuk. Az RTL Klubon a Dr. Csontból kapunk új részt, a Viasat3-on az Ál/Arc című akciófilmen izgulhatunk, az M3-on a Derrickkel nosztalgiázhatunk. A LifeNetworkön indul a Csendes szörnyetegek, ebben az emberben lakó parazitákat ismerhetjük meg.

Mozipremierek

  • Idegpálya
  • Casablanca
  • Kút
  • A hét mesterlövész
  • Gólyák
  • Határtalan szerelem