Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden csökken a felhőzet, de borongós marad az idő - írja a Köpönyeg.hu. A csapadék egyre inkább a keleti tájakra korlátozódik, majd ott is megszűnik.

Tovább csökken a hőmérséklet: délután már csak 17 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán erősen felhős lesz az ég, de zápor, kisebb eső csak elvétve fordul elő. A csúcshőmérséklet már csak 14 és 19 fok között alakul. Igazi őszi napunk lesz.

Csütörtökön változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan alakulnak ki záporok. Reggel hűvös lesz: 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála (az Északi-középhegység fagyzugos helyein már fagyhat!). Délután 17 fok valószínű.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, az ország nagy részén már többórás napsütéssel. A reggeli 1-8 fokról 15-19 fokig melegedhet a levegő.

Boldog névnapot

Szeptember 20. az év 264. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 102 nap van hátra.

Ma a Friderikákat ünnepeljük.

A Friderika a német Friedrich (magyarul Frigyes) férfinév női párja.

Átadták a Corvin Filmpalotát

1996. szeptember 20án a 600 millió forintos költséggel épült filmpalotát Dolby Stereo hangberendezésekkel szerelték fel, 6 vetítőtermében összesen 1500 néző foglalhat helyet. A legnagyobb, 500 férőhelyes Korda Sándor teremben helyezték el Közép-Európa legnagyobb, 140 négyzetméteres vetítővásznát is. Az épület emeletén és földszintjén még további öt terem kapott helyet, amelyeket a magyar filmvilág jeles alakjairól, Jávor Pálról, Kabos Gyuláról, Karády Katalinról, Latabár Kálmánról, illetve a rendező Radványi Gézáról neveztek el. Több teremben tolmácsfülke is van, így a filmpalota kongresszusoknak is helyet adhat. Az épület előtt 1956-os emlékhely létesült: a forradalom és szabadságharc idején ugyanis itt működött az egyik leghíresebb, a szovjet megszállók ellen legeredményesebben harcoló felkelő csoport, az ún. Corvin-köziek alakulata.

Távkapcsoló

A LifeNetworkön elölről indul a Sokkoló függőségek, a TV2-n a Sherlock és Watsonból, az RTL Klubon pedig a Castle-ből kapunk új részt. A Viasat3-on folytatódik a Supergirl, a FEM3-on kezdődik a Feleségcsere harmadik évadja, a Film+-on a Mr. és Mrs. Smitht csíphetjük el 20.40-től. A Mozi+ a Nagy durranással nevettet, az AMC-n az Abraham Lincoln, a vámpírvadászon borzonghatunk.

Mozipremierek

  • Idegpálya
  • Casablanca
  • Kút
  • A hét mesterlövész
  • Gólyák
  • Határtalan szerelem