Rájárt a szalámira, torkon szúrták

Vágólapra másolva!
A támadó nem bírta feldolgozni, hogy lakótársa megette a vacsorára félretett szalámit – késsel állt bosszút.
Vágólapra másolva!

Pár deka szalámi miatt ontottak vért Karcagon, egy férfi majdnem életével fizetett, amiért beleevett lakótársa félretett ételébe.

Vitatkoztak, de együtt laktak

Az eset tavaly szeptemberben történt, bár a két férfi konfliktusa már régóta érlelődött. A sértett ugyanis a lakótárs korábbi barátnőjének testvére volt, a pár pedig 2003-ban fogadta be a hontalanná vált rokont.

A nő később ment, de testvére maradhatott – alkalmi munkákból és segélyből tengődő befogadója így valószínűleg könnyebben tarthatta fenn a lakást. A lakótársak többször is összevesztek, de vitájuk korábban soha nem fajult tettlegességig.

Szalámi miatt szúrt

2015. szeptember 2-án este azonban elszakadt a húr: mindkét férfi részegen üldögélt saját szobájában, a vádlottnak pedig kedve támadt vacsorázni.

Szabályos dührohamot kapott, amikor meglátta, hogy a lakótárs megette ételét:

– ordított kicsörtetve a konyhából, és egy késsel torkon döfte az ágyán ülő sértettet. Mikor látta a vért, csak annyit mondott a megszúrt férfinak, hogy menjen a sürgősségire – ugyanakkor nem segített neki,

az áldozat maga tekert törölközőt nyaka köré, és elbiciklizett segítségért.

Halálos lehetett volna

Bár a támadás könnyebb sérülést okozott, de a szúrás helye és az elkövetéshez használt kés miatt akár halálos is lehetett volna.

A Szolnoki Törvényszék ezért emberölési kísérlet miatt február 16-án első fokon

négy és fél év börtönre ítélte a szurkálót.

A vádlott védője fellebbezett, így az ügyben a Szegedi Ítélőtábla hozza majd meg a végleges döntést.