Rájárt a szalámira, torkon szúrták

2016.09.19. 15:09

A támadó nem bírta feldolgozni, hogy lakótársa megette a vacsorára félretett szalámit – késsel állt bosszút.

Pár deka szalámi miatt ontottak vért Karcagon, egy férfi majdnem életével fizetett, amiért beleevett lakótársa félretett ételébe.

Vitatkoztak, de együtt laktak

Az eset tavaly szeptemberben történt, bár a két férfi konfliktusa már régóta érlelődött. A sértett ugyanis a lakótárs korábbi barátnőjének testvére volt, a pár pedig 2003-ban fogadta be a hontalanná vált rokont.

A nő később ment, de testvére maradhatott – alkalmi munkákból és segélyből tengődő befogadója így valószínűleg könnyebben tarthatta fenn a lakást. A lakótársak többször is összevesztek, de vitájuk korábban soha nem fajult tettlegességig.

Szalámi miatt szúrt

2015. szeptember 2-án este azonban elszakadt a húr: mindkét férfi részegen üldögélt saját szobájában, a vádlottnak pedig kedve támadt vacsorázni.

Szabályos dührohamot kapott, amikor meglátta, hogy a lakótárs megette ételét:

Mindjárt megöllek, megetted az összes szalámit!”

– ordított kicsörtetve a konyhából, és egy késsel torkon döfte az ágyán ülő sértettet. Mikor látta a vért, csak annyit mondott a megszúrt férfinak, hogy menjen a sürgősségire – ugyanakkor nem segített neki, az áldozat maga tekert törölközőt nyaka köré, és elbiciklizett segítségért.

Halálos lehetett volna

Bár a támadás könnyebb sérülést okozott, de a szúrás helye és az elkövetéshez használt kés miatt akár halálos is lehetett volna.

A Szolnoki Törvényszék ezért emberölési kísérlet miatt február 16-án első fokon

négy és fél év börtönre ítélte a szurkálót.

A vádlott védője fellebbezett, így az ügyben a Szegedi Ítélőtábla hozza majd meg a végleges döntést.