Távozik Colleen Bell amerikai nagykövet

2016.09.20. 07:43

Mindenképpen távozik a novemberi amerikai elnökválasztás után Budapestről Colleen Bell amerikai nagykövet – értesült a Magyar Nemzet.

A Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete meghozta döntését, és ezt nem fogja befolyásolni az sem, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke – írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülései szerint a korábban producerként ismert Bell kissé belefáradt a magyar–amerikai kapcsolatok reménytelennek tűnő egyengetésébe.  Pedig a demokratákhoz közel álló külképviselet-vezető érezhetően javított az André Goodfriend ideiglenes ügyvivő nevével fémjelzett, 2013–2014-es időszak hangulatán, amikor súlyos diplomáciai konfliktussá fajult hat meg nem nevezett magyar köztisztviselő amerikai belépésének megtagadása korrupciós ügyletekre hivatkozva. 

Colleen Bell várhatóan a jövő év elején, legkésőbb kora tavasszal távozik, feladatait átmeneti jelleggel, az új nagykövet kinevezéséig David Kostelancik helyettes misszióvezető veszi át.

Colleen Bell amerikai nagykövet cserget a hortobágyi kilenclyukú híd lábánál tartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen 2015. október 24-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt