Elvesztegetett Balog Zoltán szerint az ország négy évet, amit megelőzhettek volna, ha Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd kiszivárgása utáni botrány hatására lemond, és még 2006-ban előrehozott választásokat tartottak volna.

Ami 2006 őszén történt, jogállamban nem történhet, és nem is történt azóta, akkor valójában megszüntették a jogállamot - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén.

Balog Zoltán miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnökeFotó: Szabó Gábor - Origo

A becsapott ország - 2006 címmel rendezett kerekasztal-beszélgetésen a miniszter - aki egyúttal az alapítvány kuratóriumi elnöke - kifejtette: megrázó visszagondolni a történtekre, és jó, hogy túl van az ország rajta, viszont emiatt elvesztett négy évet.

Ha a kormány akkor lemondott volna, és előrehozott választások lettek volna, nem így lett volna, és ez a négy év nagyon hiányzik" - vélekedett Balog Zoltán.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az alapítvány főigazgatójaFotó: Szabó Gábor - Origo

Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, az alapítvány főigazgatója azt mondta: akkor az állam nem ismert el semmilyen jogállami korlátot, és miközben nap mint nap élünk meg jogállamisággal és demokráciával kapcsolatos vitákat, azok teljes hiányával csak 2006 őszén kellett szembesülni."