A lányok szerencsésebbek voltak, nekik csak szexelniük kellett

gyermekotthon erőszak illusztráció
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

A 2016. szeptember 23. napján megjelent „A lányok szerencsésebbek voltak, nekik csak szexelniük kellett" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy nevelők szexuális aktusra kényszerítettek gyerekeket egy budapesti gyermekotthonban, és hogy az egyik kamaszlányt teherbe ejtette zaklatója.

Valótlanul híreszteltük, hogy a fiúkat a nevelőnők válogatott módszerekkel terrorizálták.

Valótlanul híreszteltük, hogy 9-10 éves lányokat „tanítottak" orális szexre, az idősebbekkel pedig le
is feküdtek férfi nevelők a fővárosi gyermekotthonban. Volt, akit édességgel, extra zsebpénz és kimenő ígéretével, másokat fenyegetéssel vettek rá az együttlétre.

Valótlanul híreszteltük, hogy az éveken át tartó visszaélések miatt több áldozat is pszichésen sérült, többen közülük öngyilkossági kísérlet miatt kerültek kórházba.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy két pedofil nevelő is dolgozhat az intézetben, egyik áldozatuk teherbe is esett a kényszerített szex következményeként.

Szeptember elején derült ki, hogy szexuális aktusra kényszerítettek gyerekeket nevelők egy budapesti gyerekotthonban, az egyik kamaszlányt teherbe ejtette zaklatója. Eddig csak lányokról esett szó, pedig állítólag fiúkat is bántottak az Alföldi utcai befogadóintézetben. Egy áldozat szerint őket a nevelőnők válogatott módszerekkel terrorizálták. Az egyik lány barátja pedig a TEGYESZ, azaz a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat „hazugságairól" írt levelet.

Kilenc-tízéves lányokat „tanítottak” orális szexre, az idősebbekkel pedig le is feküdtek férfi nevelők a fővárosi gyerekotthonban.

Volt, akit édességgel, extra zsebpénz és kimenő ígéretével, másokat fenyegetéssel vettek rá az együttlétre.

Az éveken át tartó visszaélések miatt több áldozat is pszichésen sérült, többen közülük öngyilkossági kísérlet miatt kerültek kórházba – írta a Bors.

A kép illusztráció Forrás: dreamstime

A lap azt írta, hogy két pedofil nevelő is dolgozhat az intézetben, egyik áldozatuk teherbe is esett a kényszerített szex közben. Tizenöt fiatal vállalta, hogy neveket is említve beszél az otthon falai között történt szörnyűségekről. Ők feljelentést is tettek a rendőrségen.

Pofon, piszkos lábak-talpak, taposás, talpnyalás, lábszagolgatás

Úgy tűnik, nemcsak lányok, hanem fiúk is vannak az áldozatok között.

Őket elsősorban a női nevelők terrorizálták.

Az Alföldi utcai befogadóotthonban megtörtént események közzétételére létrehozott Facebook-oldalon egy fiú beszélt arról, milyen kegyetlen dolgokat kellett átélnie.

Részlet egy áldozat emlékeiből Forrás: Facebook

Pár sorral később azt írja, ez csak a töredéke annak, amiket velük tettek, és főleg abban az esetben, ha „kipécéztek maguknak valakit” a 30-40 éves nevelőnők. Majd hozzáteszi, hogy ő ezek közé tartozott.

– írta a ma már felnőtt férfi, aki szerint gyerekkori traumái élete végéig el fogják kísérni.

Levelet küldött a TEGYESZ-nek az eltűnt lány barátja

Az ATV-ben egy neve elhallgatását kérő 16 éves lány nyilatkozott arról, hogy amikor bekerült az otthonba, egyértelmű ajánlatot kapott. Azt mondták neki, pénzért lefeküdhet nevelőkkel. A lány arról is beszélt, hogy a barátja életkörülményei miatt került konfliktusba a gyámhivatallal, mert nem engedték nekik, hogy összeházasodjanak.

Az Origo birtokába jutott egy levél, amit információink szerint a Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz küldött a 16 éves lány barátja. Azt írta, a TEGYESZ, vagyis a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat dolgozóinak hamis állításaira szeretne reagálni. Elsősorban a Népszabadság online cikkében elhangzottakra, amelyben szerelmi bosszút emlegetnek a pedofilvádakkal kapcsolatban.

A cikkben az olvasható, hogy „szerintük egy 44 éves férfi kavarta a botrányt, akit elválasztottak 16 éves szerelmétől”. Erre a férfi ezt írja:

Azt írta, csak szóban üzentek neki a lányon keresztül, írásban sohasem voltak hajlandóak válaszolni a panaszaira. Sem időpontot, sem fogadóórát nem kapott a vezetőségtől.

A cikk állítása szerint a lány gyámja – egyik szülője – nem támogatta kettejük házassági tervét, így a lánynak erre 18 éves koráig nincs lehetősége. A férfi elismerte, hogy párja édesanyjának vannak fenntartásai, ugyanakkor az asszony

– írta.

Állítása szerint az sem igaz, hogy a lány akkor tűnt el az Alföldi utcából, amikor megkapta a gyámhatóság végzését az elutasított házasságukról. A férfi elmondása szerint szerelme szeptember 4-én hagyta ott az otthont, a levelet pedig csak másnap adták fel, és szeptember 8-án vették át.

Lefilmezte az ordibáló biztonsági őrt

A férfi azt is tagadta, amit az otthonban dolgozó források állítottak, miszerint a lány a családi viszályok elől szökött el hozzá Budapestre.

– írta.

A cikkben az is szerepel, hogy a férfi rendszeresen bement az Alföldi utcába, és többször is vitába
keveredett a nevelőkkel.

„Egy nevelővel volt vitám még az elején, amikor átvert. Egyszer nem léptem be az épületbe engedély nélkül. Vittem be 2x csomagot, visszakísértem párszor a páromat. Viszont a biztonsági őrök egyike, ha meglátott, azonnal belém kötött. Amikor M. nyilatkozni akart, akkor is kekeckedett, és nem akarta kiengedni.

Ordibált, és akkor csillapodott le, amikor közöltem, hogy az utcán állok, és videóra veszem, amint vélelmezhetően jogsértést követ el.

A videót azóta lementettem pár helyre” – olvasható a levelében.

Megfenyegették a barátnőjét és őt is

Ezután azt az állítást tagadta, hogy az ismétlődő szabályszegések miatt az intézet dolgozói szerint a nyáron elmérgesedett a viszonyuk a férfivel.

„Egy párat felsorolhatna a TEGYESZ ... Volt rá példa, hogy

a fülem hallatára fenyegette meg három lány a barátnőmet, hogy agyonverik egy nevelő jelenlétében,

aztán amikor mondtam, beszéljék meg, mert ez nem megoldás, akkor közölték, hogy bent mindenképp megtépik és megrugdossák hárman, és ha ugatok, akkor én is kaphatok ... Ezen kialakult egy szép kis vita, de aztán meg tudtuk oldani es beszélni a dolgot. Ezt leírtam szintén az otthonvezetőnek, de persze erre sem reagált.”

A befogadóotthon nevelői a Népszabadságnak bizonyítható tényként állították, hogy az
őket pedofíliával és szexuális zaklatással vádoló Facebook-oldalt a férfi hozta létre, és a posztok jó részét is ő maga írta. Erre így reagált:

A cikkben volt, aki azt állította, felvették a kapcsolatot a névtelenségbe burkolózó facebookozóval, aki azt mondta, korábban már több, hasonló ügyre is megpróbálta felhívni a sajtó figyelmét, és egy pedofilvadász oldalt is üzemeltet a közösségi oldalon. Mivel azt állították, hogy a férfi áll az hátterében, ezzel azt sugallták, hogy az említett pedofilvadász oldal is az övé.

A férfi határozottan állította a levélben, hogy nincs köze a Facebook-oldalhoz, így tehát nem lehet a pedofilvadász oldalhoz sem. Állítását, miszerint az ezen a Facebook-oldalon lévő posztok, beleértve a megalázott fiú vallomását is, 2015 nyarán kerültek fel a világhálóra, könnyű ellenőrizni. Ehhez azt is hozzátette, hogy akkor még nem is ismerte a barátnőjét.

– olvasható a levélben.

Végül azon állításra reagált, amelyben az áll: amikor a 16 éves lányt elhelyezték az otthonban, a gyámügy megállapította, hogy

a férfi érzelmi kiszolgáltatottságát kihasználva kerülhetett közel a lányhoz.

Azt írta, tudomása szerint a hatvani gyámügyön semmilyen vizsgálatnak nem vetették alá a szerelmét, így szakvélemény sem született, e nélkül pedig nem lehet ilyet állítani.

A levél írója azt is hozzátette, ő minden állítását tudja bizonyítani.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium pár hete az Origónak megerősítette, hogy a minisztériumban és a rendőrségnél is vizsgálódnak a gyerekotthonban történtek miatt. Azóta a férfit és más érintettet is meghallgattak. Úgy tudjuk, a posztolók közül is többet beidéztek és kihallgattak.