12 éves kislány bugyijába nyúlt a tanár

Vágólapra másolva!
A férfi 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi intézményben testnevelő tanárként. Emellett edzői feladatokat is ellátott az iskola kézilabdacsapatában. A 12 éves lánnyal is így, edzőként került kapcsolatba.
Vágólapra másolva!

Az Origo birtokába jutott adatok szerint 2015 májusa és júliusa között a férfi

„az edző-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott a sértettel”,

ezért a közösségi oldal levelezőrendszerén keresztül rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött a tanítványának.

Mivel személyesen is tartották a kapcsolatot, a kislányban érzelmi jellegű kötődés alakult ki a férfi iránt. A tanár a helyzettel és a tanári nevelői lehetőségeivel visszaélve

a kialakult érzelmi viszonyt fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el.

Pár hét elteltével többször is szájon csókolta a kislányt az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki, és egyszer – a nyári szünet idején – találkozóra is hívta, de a kislány nem ment el. A vádlott szakmai felkészültségére sosem volt panasz, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották. A tanárt 2015 őszén tartóztatták le, novemberben került előzetesbe.

A Debreceni Járásbíróság a kislány feljelentése, tanúvallomása, valamint a tanár teljes feltáró jellegű, beismerő vallomása, a házkutatásról és a lefoglalásról szóló jegyzőkönyvek, az igazságügyi informatikai szakvélemény és az eljárás során meghallgatott tanúk vallomása alapján megállapította a férfi bűnösségét.

A 2016. június 21-én kihirdetett ítéletben

2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték a tanárt,

akit a felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélésben találták bűnösnek. Emellett 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltották.

Az elsőfokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész viszont kevésnek tartotta a kiszabott büntetést, és súlyosbításért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre. A férfi most szabadlábon védekezhet. Hétfőn folytatódik a per, amelyben akár 8 évet is kaphat.