Viccnek szánta a bombariadót, éveket ülhet börtönben

Vágólapra másolva!
A Monori Járási Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt állította bíróság elé azt a férfit, aki szerdán a Monori Járásbíróság felrobbantásával fenyegetőzött. A bíróság pénteken 4 év 8 hónap börtönre ítélte a férfit.
Vágólapra másolva!

A gyömrői férfi szerdán reggel éppen Monoron volt és úgy gondolta, „megvicceli" a Monori Járásbíróságot azzal, hogy bombariadót jelent be. Ezért a vasútállomással szemben található nyilvános telefonfülkéhez sétált, és felhívta őket azzal, 8 óra 45 perc és 9 óra között bomba fog robbanni a Monori Járásbíróságon.

Az épületet 8 óra 45 perckor kiürítették. Mivel 11 óra 25 percig keresték a bombát,

a járásbíróságon 15 tárgyalás elmaradt. De nemcsak a járásbíróság épületét zárták le, hanem a város központi utcáit is, és sok menetrend szerinti autóbusz sem közlekedhetett.

A férfit a telefonhívás után egy órán belül elfogták és őrizetbe vették. A Monori Járási Ügyészség gyorsított eljárásban már pénteken a Monori Járásbíróság elé állította a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt. A bírók gyorsan döntöttek:

4 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték és 5 évre a közügyektől is eltiltották.

A férfi nem szabadult az ítélet kihirdetése után, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását. Az ítélet nem jogerős.