Fejbe vágta egy kardnak látszó tárggyal

2016.09.24. 16:55

Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak egy arlói férfivel szemben, mert megtámadta élettársát egy kardszerű tárggyal. 

Egy arlói férfi és nő a múlt héten vasárnap egy ismerős családnál ivott és beszélgetett. A nő délután többször kiment a házból, mert valaki hívta telefonon. Este 8 körül is csörgött a telefonja, ismét kint folytatta a beszélgetést, majd amikor visszament, elköszönt és el is ment. Körülbelül 10 perccel ez után a férfi is elindult haza. Amikor hazaért, 

a bejárati ajtóban egy kardszerű hosszú éllel bíró tárggyal fejbe vágta az élettársát, aki az ajtóban összeesett.

Mivel az ismerősöktől köszönés nélkül távozott, egyikük a támadó után ment, meglátta őt az ajtóban. Látta, hogy a kezében van a kardszerű tárgy, és azt is, hogy a férfi élettársának vérzik a feje. A támadó erre elfutott a szemközti erdő irányába. A nő túlélte a támadást, a férfit elfogták a rendőrök.

Az Origo birtokába jutott iratok alapján a bíróság szerdán úgy döntött, hogy előzetes letartóztatásba helyezi a férfit, mert elszökhet, vagy elrejtőzhet, ráadásul jól ismeri az áldozatot és a tanúkat is. Azt is tudja, hol laknak. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája úgy ítélte úgy, ha szabadlábon védekezhetne, befolyásolhatná a nőt vagy a gyerekét és ezzel veszélyeztetné a bizonyítási eljárást. A támadó ellen "gyilkossági kísérlet" miatt nyomoznak a miskolci rendőrök.