Kétezer négyzetméteren égett egy herendi bútorgyár, több emelet magas lángnyelvekkel küzdöttek a helyszínre riasztott tűzoltók – több óra alatt sikerült megfékezni a tűz terjedését.

Teljes terjedelmében égett egy bútorgyár a Veszprém megyei Herenden, húszméteres lángok csaptak fel az egymás mellett álló csarnokokból.  A tűz becslések szerint 1800-2000 négyzetméteren pusztított, és nagyon gyorsan terjedt, erejét táplálta, hogy a gyárban rengeteg a felhalmozott fa- és szivacsanyag. A reggeli órákban felcsapó lángokat kevéssel dél után sikerült megfékezni. 

„Öt tűzoltórajt riasztottak a helyszínre, mintegy harminc munkatársunk próbálja akadályozni a tűz továbbterjedését” – mondta az Origónak Helt Ákos, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. 

Már csak füstölnek a bútorgyár hangárjai, korábban húszméteres lángok csaptak fel a herendi telepen. A képre kattintva galéria nyílik a tűz elleni küzdelemrőlForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Mint megtudtuk, az épületből mindenkit kimenekítettek a tűz keletkezésekor, de az anyagi kár jelentős. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, a tűzvédelmi szakemberek fogják kivizsgálni. 

Teljes terjedelmében égett a 2000 négyzetméteres herendi bútorgyár, az ismeretlen eredetű tűzben senki sem sérült megForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az oltást nehezítette, hogy több gyártócsarnok teteje beomlott, ezért a tűzoltók csak kívülről, létrás szerről locsolták a tűzfészket, a lángokat pedig  nyolc habosított vízsugárral próbálták megfékezni. A tűzoltók többórás megfeszített munka után fojtották el a tüzet, és elérték, hogy ne is terjedhessen tovább. 

A helyszínre érkezett egy mobil vegyvédelmi labor is, de eddigi adataik szerint nem került nagy mennyiségű káros anyag a levegőbe.