Nemet váltana egy magyar híresség

2016.09.26. 05:16

Az ismert fiatalember még sosem beszélt transzszexualitásáról, de a közvetlen környezetében nyílt titokként kezelik, hogy ő egy férfitestbe zárt nő.

A Lokál nem nevezi meg a hírességet, csak annyit árul el róla, hogy fiatal művészről van szó. A lap megszólaltatta a férfi egy közeli ismerősét, ő mondta, hogy operációt fontolgat a híresség, aki férfiteste ellenére nőnek született, és a saját közegében abszolút úgy is viselkedik. 

Nőként kel, nőként fekszik, nőként éli a mindennapjait, de hogy tényleg minden szempontból az lehessen, a külső jegyek változása még hátra van. Mostanában egyre gyakrabban, egyre elszántabban mondogatja, hogy amint az elfoglaltságai és ideje megengedi, belekezd a nemátalakító műtétsorozatba – mondta a névtelenséget kérő ismerős. 

A lap felidézi: pár hete a Csillag születik egykori táncoslányáról, Gomes-Martins Claudiáról derült ki, hogy két gyermeket nevelő nőből férfivé operáltatta magát.

A Lokál megszólaltatta a témában Hevesi Kriszta szexuálpszichológust is, aki szerint ez nem nemátalakító, hanem tulajdonképpen egy korrekciós műtét. Amit a természet elrontott, azt az orvosok kijavítják, helyrehozzák. Ugyanakkor az átváltozás után sem lesz varázsütésre minden tökéletes. Hosszú hónapok, évek – és folyamatos hormonkezelés – eredménye, mire a vágyott külső megjelenik.