Itt az első felvétel a Teréz körúti robbantóról

2016.09.26. 15:43

Az emberek segítségét kérik a rendőrök abban, hogy elkapják a Teréz körúti robbantót. A férfiról most több fotót és egy videófelvételt is kiadtak. A videón a robbantás is látszik.

Kiadta a rendőrség azt a térfigyelő kamerás felvételt, amelyen az a férfi látszik, aki a gyanú szerint szombat éjszaka robbantott. 

Forrás: Police.hu

A felvételen az látható, hogy a horgászkalapos férfi a robbantás előtt 18 perccel odamegy a helyszínre, kezében egy szatyor, hátán pedig hátizsák van. Egy idő után aztán visszafordul, majd pár perc múlva a másik irányból visszamegy. 

Forrás: Police.hu

Percekig álldogál még a szomszédos boltív alatt, majd a rendőrök odaérkezésekor hátralép, behúzódik a mélyedés mellé és megnyom egy gombot. A felvételen az is látszik, hogy a rendőrök nem lépnek közelebb a csomaghoz, egyenesen sétálnak a járda közepén.

A rendőrség 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, vagyis ennyit kap az, akinek információja van arról, hogy a férfi hol van. Ezenfelül a nyomravezető rendőri védelmet is kaphat. 

Forrás: Police.hu

Ahogy arról az Origo több cikkében is beszámolt, szombaton kevéssel fél tizenegy előtt bomba robbant a Teréz körúton. Két rendőr sérült meg. Az országos rendőrfőkapitány szerint a merényletnek két kollégája volt a célpontja.