Elmentünk azokba a budapesti hotelekbe, ahol a párizsi merényletekben részt vevő terroristák megszálltak. Volt, akit a szervező, Salah Abdeslam a Keleti pályaudvaron várakozó migránsok közül választott ki.  

Zugló egyik elhagyatott részén van annak a két szállodának az egyike, amelyben azok a terroristák szálltak meg, akik részt vettek a párizsi merényletekben, amelyekben közel 150 ember halt meg.

Akkor, vagyis egy éve, a Pillangó utcától néhány száz méterre lévő szállodát még Grand Park Hotelnek hívták, ma már Hotel Central King a neve. Igaz, a szálloda fölött lévő fogászati rendelő neve ma is Grand Park Dental fogászati rendelő. 

A párizsi merénylők hamis útlevelei

Egy udvaron kell átmenni, hogy bejussunk, a hotelbe, az utcafronton egy giroszos van, az udvaron belül egy trafik és egy üres üzlet. 

Aki nem akar szem előtt lenni, annak egyértelműen ideális választás a hely. 

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

 

A hotelbe belépve egy fiatal recepcióslány fogad minket, aki nem túl meggyőzően mondja, hogy nem tudja, mikor nevezték át a hotelt, csak nem rég dolgozik itt. Mosolyogva, de igen elutasítóan azt is mondja, hogy a tulajdonos nem akar nyilatkozni, most legalábbis biztosan nem. Arra azonban nem akar, vagy legalábbis nem tud válaszolni, hogy mikor akar majd. 

Forrás: Origo

 

Azt is mondja, ő azt az utasítást kapta, hogy ezt kell mondania, nem tehet mást.
Pedig ebbe a hotelbe jelentkezett be három terrorista hamis szír útlevelekkel.  Ezekről a hotel munkatársai fénymásolatot is készítettek. Az okmányokat Jamal Salah, Fooad Moosa és Husein Alkhlf névre állították ki. A három férfi összesen hét napot töltött a hotelban. 

Forrás: Origo

A másik szálloda – amelyben szobát vehettek ki a terroristák – a belvárosban, a Rákóczi úton van. Itt el sem jutunk a recepcióig. Csengetni kell, amikor azonban eláruljuk, hogy honnan és miért jöttünk, azonnal elküldenek minket. Annyit azonban „jó tanácsként” megkapunk, hogy ne itt, hanem a közelben lévő pénzváltókban keressünk terroristákat. Ennél jobb tanácsot is kapunk, hívjuk fel a tulajdonost. 

Fotó: Adrián Zoltán - Origo


A tulajdonos már sokkal készségesebb. Azt mondja, ő tulajdonképpen nem egy hotelt üzemeltet, hanem egy hatszobás lakás szobáit adja ki. Akár egy szobát, akár egy apartmant. Pont olyan, mint régen az Ibusz-lakások voltak – mondja. Olyannyira, hogy régen az is volt. 

Azt kéri, a nevét ne áruljuk el. Viszont azt mondja, hogy miután egyik korábbi cikkünk megjelent, felhívta a Terrorelhárítási Központot.  Átnézte a vendéglistát, de nem tud arról, hogy a terroristák nála vettek ki volna szobát, persze 100 százalékig ki sem tudja ezt kizárni, ugyanis neki a bérbeadáshoz semmilyen iratot nem kell elkérnie, 

sőt – mivel  ahogy fogalmaz  egyéb szálláshelyként üzemelnek – nem is kérhet. 

Forrás: Origo

Mivel rengeteg vendége van, sok érdeklődőt nem is fogad – teszi hozzá. Sokan a repülőtérről, az ottani egyik partnertől érkeznek. A vendégei jelentős része külföldi. 

Ahogy azt korábban a Magyar Időkre hivatkozva megírtuk, a migránsáradatot kihasználva jutottak Magyarországra a párizsi mészárlásokat végrehajtó terroristák. A balkáni útvonalon érkeztek, majd Ausztria felé mentek tovább. A támadások egyik főszervezője, az azóta elfogott Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a párizsi mészárlás előtt. 

Ő és három társa is Magyarországon vehettek ki szobát az említett hotelekben. 

A Magyar Idők rendvédelmi forrásokra hivatkozva azt is írja, hogy Salah Abdeslam, a párizsi terrortámadások logisztikai irányítója először 2015. augusztus 30-án járt hazánkban, Kiskőrösről szállított el két terroristát, akik később a Stade de France stadionnál és párizsi kávézóknál követtek el merényleteket. Vélhetően az Iszlám Állam szíriai központjából irányították a Magyarországon átutazó terroristák mozgását.