A Kúria is a Klubrádiónak adott igazat az NMHH elleni perben

Klubrádió rádió stúdió mikrofon zebra
Illusztrációk a Klubrádóból.
Vágólapra másolva!
Mintegy százmillió forintot kell visszafizetnie az Klubrádió számára a médiahatóságnak – így döntött felülvizsgálati eljárásában a Kúria.
Vágólapra másolva!

A Kúria szerint is vissza kell fizetnie a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a Klubrádió által befizetett 103 millió forintos médiahasználati és frekvenciahasználati díjat, ugyanakkor a Kúria a jó hírnév sérelme miatt nem ötmillió, hanem csak kétmillió forintos kárt ítéltek meg a rádiónak.

A Klubrádó stúdiójában Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A Kúria minderről a Klubrádiónak az NMHH-val szemben indított polgári perének felülvizsgálati tárgyalásán határozott. A perben a Klubrádió összesen 1,4 milliárd forint kártérítést követelt a médiahatóságtól, mert az éveken át nem kötött vele szerződést a korábban elnyert frekvenciára.

Mint arról az Origo is beszámolt, idén júniusban részben a Klubrádió javára megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla.

A februári elsőfokú ítélet a Klubrádió által követelt 1,4 milliárd forint alig több, mint egy ezrelékét, 1,75 milliót látott indokoltnak kifizetni a rádiónak a sérelmekért,

amelyek a médiahatóság döntései miatt érték, ez az összeg nőtt aztán 100 millió forint fölé végül.

Egy korábbi, a Klubrádió melletti szimpátiatüntetés Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A másik tétel, ami másodfokon ötmilliós, a Kúria döntése alapján viszont most már csak kétmilliós összeget jelent a Klubrádiónak, az a sérelemdíj azért, mert a médiahatóság a rádióval folytatott jogvita idején sértő nyilatkozatokat tett.