Már a szüleitől is lopott, hogy fizethessen zsarolóinak

Vágólapra másolva!
Egy tizenéves fiút arra kényszerítettek az iskolatársai egy gyöngyösi általános iskolában, hogy rendszeresen pénzt vigyen nekik. Az ügyben az ügyészség egy fiúval szemben – aki koránál fogva büntethető – vádat emelt -, nála fiatalabb társával szemben pedig a gyámhatóság intézkedését kérte.
Vágólapra másolva!

A 16 éves vádlott és nála fiatalabb társa, az egyik szünetben, az iskola lépcsőjén állította meg a fiatal fiút, akit a közeli mosdóba vittek, és ott - miközben lökdösték és rugdosták – azt mondták neki, hogy másnapra hozzon ötezer forintot, különben meg fogják verni.

A fiú ezután részletekben adta oda nekik a spórolt pénzét, ami azonban napok alatt elfogyott, így még többet kértek tőle.

A rendszeres fenyegetések miatt

a fiú a szüleitől kezdett el pénzt lopni.

A pénzt általában a fiúmosdóban adta oda, egyszer pedig a földszinti italautomatánál verték a fiút, mert nem tudott nekik pénzt adni.

Ennek a bántalmazásnak végül az egyik tanár vetett véget.

Néhány nap múlva a fiú a szüleinek elmondta, hogy rendszeresen verik és zsarolják, és sírva vallotta be, hogy a fenyegetések miatt több ezer forintot lopott tőlük. Ezután indult eljárás a két zsarolóval szemben.