Drogügy miatt fogtak el egy rendőrt Újpesten

Budapest, IV Gárdy Jenő utca
Budapest, IV Gárdy Jenő utca
Vágólapra másolva!
Bevetési egység ütött rajta a szolgálaton kívüli rendőrön, többféle kábítószert is találhattak nála.
Vágólapra másolva!

Kommandós akció szemtanúja volt az Origo munkatársa Újpesten: péntek este fekete taktikai mellényes rendőrök rohantak le egy családi házat a Gárdi Jenő utca és a Megyeri út kereszteződésében, egy férfit pedig az utcán tepertek le.

Rendőr a gyanúsítottak között

A BRFK bűnügyi bevetési egységének tagjai igen szűkszavúak voltak, így a rendőrségi sajtóügyeletet kérdeztük meg, mi is történt a Gárdi Jenő utcában.

Az ügy már itt érdekes fordulatot vett.

A BRFK a hétvégén a Központi Nyomozó Főügyészséghez irányított minket, majd szerdán kiderült, hogy a szeptember 23-i rendőrségi rajtaütés a Budapesti Nyomozó Ügyészség utasítására történt.

Ez a nyomozóhatóság viszont csak olyankor rendel el hasonló akciót, ha

szolgálaton kívüli rendőr is van a gyanúsítottak között.

Ez a hatóság járt el akkor is, amikor egy szabadnapos részeg rendőr állítólag vesén rúgott egy 11 éves kislányt a Városligetben, miközben megrongálta a ligetvédők sátrát.

Többfajta szer, nem is kevés

Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője kérdésünkre nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy egy rendőrt fogtak el péntek este Újpesten – az Origónak elküldött leveléből viszont kiderül, hogy a BNyÜ kábítószerbirtokolás gyanújával folytat nyomozást az ügyben.

A BRFK bűnügyi bevetési egysége akciózott Újpesten Forrás: Origo

Idáig három embert hallgattak ki, két személyt pedig előzetes letartóztatásba helyeztek - úgy tudjuk, az Újpesten elfogott rendőr is előzetesbe került. Nem hivatalos információink szerint

az Újpesten elfogott gyanúsítottnál többfajta kábítószert találtak, a mennyiségük pedig szertípusonként is bőven meghaladta a törvény szerinti csekély értéket.

Szolgálaton kívüli rendőrt fogtak el a Gárdi Jenő utcában Forrás: Origo

Hogy ez mennyit jelent a gyakorlatban, arról a Drogripoter számol be részletesebben.

Úgy tudjuk, a kábítószerkereskedelem gyanúja sem zárható ki, de a nyomozás még kezdeti szakaszában jár, így erről a Fővárosi Főügyészség sem adhatott bővebb tájékoztatást.