Ellentüntetők az MSZP debreceni rendezvényén

Vágólapra másolva!
A MSZPelnöke szerint  pártja 2004-ben bevitte az országot az Európai Unióba, 2016-ban pedig megvédik Magyarországot, hogy ne lehessen kivezetni az unióból - ezt mondta Molnár Gyula Debrecen főterén, a párt nőszövetségének Szeretettel a gyűlölet ellen című rendezvényén. Az eseményt ellentüntetők zaraták meg, ezért Gurmai Zita a kamerák jelenlétében hívta fel telefonon a belügyminisztert, és üzenetrögzítőjére mondva kérte sürgős intézkedését az incidens, dulakodás megfékezésére.
Vágólapra másolva!

Molnár Gyula szerint "nem létező kérdésre nincs jó válasz", ezért arra kért mindenkit, október 2-án maradjon otthon, mert "csak azt a szavazatot nem lehet elcsalni, ami nincs leadva".

A szocialisták rendezvényének kezdetén

a Fidelitas helyi aktivistái folyamatos fütyüléssel és a "hazaáruló" szó skandálásával zavarták

Molnár Gyula és Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke beszédét, valamint "Ne kockáztassátok a jövőnket!" feliratú molinót tartottak a magasba.

Az MSZP kihelyezett plakátjai előtt állva Molnár Gyula arról beszélt, hogy pártja szolid kampányt folytat a népszavazás előtt, "nyilakkal lő" a kormány 3,9 milliárd forint közpénzből finanszírozott "ballisztikus rakétáira".

Az ellenzéki pártelnök a menekültkérdést valódi problémának nevezte, de szerinte a népszavazási kérdés nem erről szól, és azt sem lehet tudni, hogy milyen közjogi következménye lesz október másodikának. A szocialisták nem támogatnak semmi olyan kérdést, amely felvetheti, hogy Magyarország távolodjon az Európai Uniótól - tette hozzá a pártelnök.

"A hatalom egy éve kiengedte a szellemet a palackból, az eredményét itt láthatják" - mutatott Molnár Gyula, a fütyülő, bekiabáló mintegy harminc ellentüntetőre.

Gurmai Zita beszédében - amelyet ugyancsak végig füttykoncert kísért - előbb együttérzését fejezte ki a budapesti robbantásban súlyosan megsérült két rendőrnek, majd azt mondta: "Magyarország nem élhet gyűlöletben". A félelem elveszi a szabadságot, a biztonságot, aki gyűlöletet szít, az félelmet akar kelteni - mondta.

Szerinte a kormány "hazug, értelmetlen és álságos" kampányt folytat a migrációról.

"Állítsuk meg Orbán Viktort, állítsuk meg a gyűlöletet!" - szólította fel mintegy nyolcvan hallgatóját. Gurmai Zita, kérve, hogy október 2-án, a népszavazás napján maradjanak otthon.

A rendezvény végén incidens volt az MSZP aláírópultjánál. Gurmai Zita

a kamerák jelenlétében hívta fel telefonon a belügyminisztert,

és üzenetrögzítőjére mondva kérte sürgős intézkedését az egyre durvábbnak látszó incidens, dulakodás megfékezésére.

Az ellentüntetők vezéralakja külön szóváltásba keveredett Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselővel. "Ez volt a gyűlöletkampány" - mutatta fel neki a férfi az MSZP-s politikus arcképével megjelent egykori plakátot, amelyen a kettős állampolgárság ellen kampányolt a 2004. december 5-ei népszavazás előtt.

A rendezvény végén a rendőrök igazoltatták az ellentüntetők hangadóját.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt közölte, "az események tisztázása jelenleg is tart, a rendőrség vizsgálja, hogy súlyosabb jogsértés megvalósult-e".