Az ügyről a Csepel.info számolt be először. Hogy mindez igaz, azt az Origó informátora is megerősítette. Úgy tudjuk, a rendőrség már fel is vette a kapcsolatot a helyi gyerekvédelmi hatósággal.

A most előzetesbe került S. Miklós korábban az MSZP önkormányzati politikusa volt. A Csepel.info úgy tudja, a férfit nem először éri ilyen vád, sőt, emiatt börtönben is volt már. 

Ahogy írják: az első komoly pedofilbotránya 1998-ban történt, amikor egy önkormányzati rendezvényen megpróbált szexuális kapcsolatot létesíteni egy kisfiúval. Akkor a gyerek apja megverte, majd feljelentést tett ellene. A csepeli MSZP vezetése ezután a botránytól tartva lemondatta a képviselő-jelöltségről. Helyette az a Takács József lett a párt jelöltje, akit később frakciótársa, Deme Gábor és társa gyilkoltak meg. 

Forrás: Csepel.info

A politikus a pedofília vádja után iskolai oktatói állást kapott egy MSZP-közeli alapítványi iskolában, sőt, gyerektáborok állandó résztvevője is volt, illetve egy gyereksegítő alapítvány központi figurája lett. 

Még a Csepel testvérvárosaiból érkező gyerekeket is sokszor rábízták. Egészen addig, amíg újabb pedofilbotrányba keveredett, és 2006 körül börtönbe került. 

S. Miklós később – amikor a csepeli önkormányzat közösségi tulajdonba próbálta vonni az MSZP-hez kötődő Munkásotthont –, Kunhalmi Ágnessel és Szenteczky Jánossal együtt tiltakozott, és állt élőláncot az intézmény körül. 

Több helyi MSZP-s politikussal is beszéltünk a történtekről. Véleménye mindegyiküknek volt, de nyilatkozni nem akartak.