Tarlós hitvallásnak fogja fel a kvótareferendumot

Tarlós István, Budapest főpolgármestere, interjú
Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint hitvallásként kell felfogni a vasárnapi kvótareferendumot. A betelepítés terve a főpolgármester szerint durván sérti az ország szuverenitását.
Vágólapra másolva!

Nem azért érdemes elmenni a vasárnapi népszavazásra, mert a kormány ezt javasolja és "direkt politikai közvetlen következménye" lenne Brüsszelben, hanem azért, mert "gyakorlatilag ez egy hitvallás" – mondta Tarlós István főpolgármester a vasárnapi kvótareferendumról a köztévében.

– tette hozzá. Azt is mondta: ha külföldről akarják meghatározni, képlet alapján, hány bevándorlót kell Magyarországnak befogadnia, az sérti az ország szuverenitását.

Tarlós István főpolgármester számára hitvallás a vasárnapi kvótanépszavazás Forrás: Bielik István - Origo

A főpolgármester szerint az Európai Unió szabályai nem működnek, "nem lehet tudni, hogy ki a háborús menekült valójában". Megjegyezte az is, hogy a migrációval kapcsolatban munkaerőpótlásról beszélnek, miközben több uniós országban a fiatalok munkanélkülisége 40 százalék feletti.

Tarlós István szerint az ellenzék egy jelentős része aktuálpolitikai kérdést csinál a problémakörből, és kizárólag a mában gondolkodik.

Szerinte látni kell: nem egészen arról van szó, hogy háború elől menekülő szerencsétlen embereken segíteni kell, hanem egészen mások lehetnek a motivációk.